MOJ PRVI NOVOGODISNJI BAL
-sta?-rece iznenadjeni glas sa sredine Grifindorskog stola,to je bila LILI koja se postide kada se talas glava okrenu prema njoj.
Direktor Bil im je upravo rekao da ce se za nedelju dana odrzati novogodisnji bal u Velikoj sali.Nije ni cudo sto su svi bili iznenadjeni.Neke djevojcice sa Rewenclowskog stola vec pocese da pricaju o svojim svecanim odorama i ko se nadaju da ce ih pozvati na bal.
-Molim vas smirite se-rece direktor Bil koji nije zvucao strogo vec se blago smeskao gledajuci mlada lica ispred sebe.Nesumnjivo on je vec prosao mladalacke probleme.-Posto nemamo nikakve gosce na ovaj bal ce biti pozvani svi.Naravno imali partnera ili ne,sada uzivajte u gozbi a novogodisnji bal pocinje u 19:00h a zavrsava u 23:30h kada cete svi polako krenuti svojim boravcima.
-Pa to ce biti bas divno-rece Dzini,volela bi da me neko pozove ne Bal-rece ona zamisljeno uvijajuci nesvesno kosu i gledajuci ka haplpafskom stolu.
-Vama je ipak lakse-rece Majkl iz Grifindora koji je s;usao Dzini.
-Sta?-rece ona zacudjeno-mislis?
-Da-rece on.
-Aha,kako da ne-rece ona sarkasticno-vi ne morate da odbijate svakog kretena koji vas pzoove na bal-rece ona.
-Pa mozda-rece Braco videvsi da situacija polako bjezi kontroli-ali ja ne volim balove.
-ha ha ha-to je zato sto te je sram da pozoves nekog na bal
-Ali sta ako me niko ne pozove na bal?-upita LILI malo uplaseno prikljucivsi se razgovoru.
-Ma LILI,to se nece desiti-rece joj Dzini samopouzdano-ono nece biti pozvano na bal-rece ona uperivsi prstom u neku sliterenku koja je izgledala kao slon.
-Nadam se...-poce LILI ali ostatak njenih rijeci se izgubi u direktorovom govoru:
-A sada molim vas sve da se vratite u spavaonice-rece on blago-jer vasi kreveti kao i uvijek cekaju na vas.
Prica LILI i Dzini u kojoj je Dzini ohrabljivala se izgubi u guzvi a Majkl i Braco pozese drugacijoi razgovor:
-Pa kog ces ti da pozoves-up[ita Majkl
-Ne znam-rece Braco slegnuvsi ramenima,mada to nije bio potpuno tacan odgovor.-Ti?
0Hmmm,pa ne znam-rece on na kraju.Braco je bio siguran da on ne misli tako ali ipak ga ostavi da razmislja jer nije bilo fer traziti iskren odgovor kada ovajh nije trazio od njega i tako se oni uputise kad dnevnom boravku.Kada rekose Debeloj Dami lozinku(Pantljicara)udjose u dnevni boravak nakon cega obojica odose do spavaonica umorni zbog danasnjeg kvidickog treninga i spremajuci se za sutrasnji.
*
-Haaa-rece Majkl sanjivo kada ga Braco probudi
-Hajde imamo trening kroz 10min,Dzini nece biti srecna ako zakasnis kao juce.Dzini je bila kabiten njihovog tima uz to je bila u njihov najbolji tragac.Majkl,LILI i Fler su bili gonici,Braco cuvar,Dzini tragac i njihova dva najbolja druga Stev i Sirius su bili jurisnici.
Braco se nadao da ce mu trenig malo odgonentnuti misli od Novogodisnjeg bala ali nije,bas nasuprot kada udjose u svlacionicu Fler im je objasnjavala odfakle ce njena haljina doci:
-Pravo iz Bugarske-rece ona srecna-mama poznaje jednu zenua ona ima najbolju radnju u kojoj rade najbolju krojaci..
-A moja ce biti iz Jerusalima-rece Stiven smijuci se
-Fler se malo izgubi ali onda rece-xa xa Stiven
-Hajde hajde rece Dzini idemo da treniramo....
*
Dani su uglavnom prolazili sa treninzima i radeci gomile domacih jer su sada bili petaci.
-Moramo nekog da pozovemo na Bal rece Stiven dok su radili gomilu domacih zadataka,Ban je za dva dana.
-Znamo-rekose Braco i Majkl koji su se pravili da rade domaci,istinu za volju toliko su ih imali da im nije bio problem da se pretcaraju.
-Dobro-rece Braco,zavrsio sam,sutra moramo da nadjemo partnerke.
-I koga ces da pitas upita Stiven?
-Imam nekog na umu-rece Braco
-I ja-rece Majkl
*
-I da li ces da ides na bal sa mnom cuse oni kako jedan sestak pita Dzini u hodnjiku na trecem spratu.
-O pa vec su me pozvali-rece Dzini koja Braco nije bio sugran nije lagala jer su je vec uvelike nekoliko sedmaka iz Haplpafa potali ali ona je govorila da vec ima partnera.-Ali niasm pristala,mozemo zajdno da idemo rece ona brzo kada se Rewenclowac rastuzi.
-Stvarno-rece on
-Naravno-uzvrati ona nasmiavsi se i otkrivsi svoje bele zube.Vidimo se sutra u pola sedam u ulaznom holu.-Vazi-rece on-caos sada zurim na Transfiguracije.
-Ja sam nasao rece Stiven koji je bio petak,pitao sam LILI i ona je pristala.
-Svaka cast-rekose oni dvojica koji jos nikog nisu pitali.
-Ajde ja idem-rece Majkl-do Biblioteke-rece on mada Braco je znao da sigurno ide da nadje jednu djevojcicu iz Haflpafa koja mu se odavno svidjala.
To je to,moram nekog da pitam.I eto je,to je bila ona,djevojcica sa smedjom uvienom kosom koja joj je padala perko jednog oka i bila dugacka.Zvala se Ema.
-Cao-rece Ema
-Cao-rece on ostavsi bez daha
Ona se nasmija,ona prvo malo zastade kao da ga ceka a onda nastavi razocarano.
-Ema-rece on za njom
-Da?-rece ona jos vise se nasmijavsi
-Hoces li ...ovaj...,ne u grudima se ispuni nekakav mehur koji mu nije dao da progovori
-Da-ponovi ona nesigurno
-Hoces li na bal samnom?-upita on,joj samo da ga ne odbije!
-A-rece ona malo izglumevsi iznenadjenje,ovaj hocu-zavrsi malo trapavo ona.
TO,mogao je kako mu se cinilo da poleti.
*
-I dogovorili smo se da se nadjemo u 19:30h-rece on na kraju zavrsivsi svoju pricu kako je pitao Emu da ide na bal sa njim.
-Pa to je extra-rece Majkl koji im je vec prepiraco svoj poziv.
-Ajdemo da vidimo odore-rece on nakon male pauze-tvoja sova je donijela celiki paket mislim da je odora.
-Idemo da pogledamo-0rece mu Braco i oni krenuse.
Ispalo je da njihove odore nisu toliko lose,bile su crne boje sa izvezanim lavom na desnoj strani.Bile su dugacke i prave za svecane prilike.
Kada su zavrsile svoje diskusije o tome ko ce pobijediti na svetskom prvenstvu napokon pozelese Dzini,Fler i LILI laku noc i odose na spavanje.
-Qu noc0rece Majkl
Laku noc-uzvrati Braco
Kada zavrsise sa presvlacenjem legose da spavaju.Braco je bio nervoizan zbog predstojeceg im bala,ali ipak i veoma srecan.Bio je siguran da su i ostali.
*
Kada su se svi casovi zavrsili oko 17:00h krenuse ka dnevnim boravcima.
Kada rekose Debeloj dami lozinku udjose u Dnevni Boravak.Posle sat vremena tokom kojeg su radili dugacak sastav iz napitaka krenuse ka Spavaonicama da se presvuku u odore.Dzini,Fler i LILI kao i ostale djevojcice su vec bile u Spavaonicama sigurno doteravajuci se.
Kada su prevukli odore krenuse sa Stivenom niz stepenice u Dnevni Boravak.
-Hocemo li?-upita Stiv LILI koja se Braco siguran nije toliko zasramila jer joj je Dzini pomagala da radi na samopouzdanju.LILI je izfgledala divno.Bila je u rozu haljinu koja se slagala sa njenim cipelicama i masnom kojom je pokupila kosu.
Braco i Majkl krenuse ka Ulaznoj dvorani.Ulazna dvorana je bila puna.Bracu se cinilo da nije bila tako krcata nikada.Neki su se gurali trazeci partnere iz drugih kuca dok su drugi koji su se pronasli ili vec bili zajedno nervozno cekali da se vrata otvore i udju u Veliku Salu.Poslije nekoliko minuta Majkl dodje sa svojom pratiljeom koja je bila obucena u zelenu haljinu koja joj je isticala boju oci.Imala je crnu kosu koja je bila sakupljena u kikicu.
-Braco-rece mu Ema koja dodje iz njega.
Ona je izgledala prosto divno.Uvijek je bila lepa ali sada je bila ljepsa nego ikad.Njena duga kosa je bila podignuta u visoku pundju a nopsila je plavu svecanu haljinu koja je bila od satena.Pundja je bila iznad glave a nekoliko pramenova je padalo na ramena.
Kada se on vratio u stvarnost vrata velike sale se okrenuse.On je uze pod ruku i krenu za Majklom i njegovom pratiljom.
Velika sala je bila neprevazidjeno lijepa.Tu su bile novogodisnje jelke u uglovima a kamini su goreli neverovatno.Tavanica je bila bijela i sa nje su padale pahuljice koje su kada bi dosli malo povise njihovih glava nestajali.Gomila je gledala i cudila se.Nastavnici su svi do jednog bili u svecane odore u kojima su izgledali neobicno.Stolovi su skolenjeni i od njih suovima .napravljeni stolovi za po 6osoba.Hrana se vec nalazila na stolovima i Braco primiejti da su se vilenjaci svojski potrudili.
-Ocemo li da sednemo?-0upita on nesigurno Emu
-da rece ona
Uskoro im se pridruzise Stiv sa LILI i Majkjl sa haplpafovkom koja se zvala Liberti.
Dzini je sedela sa rewenclowskim decakom koji je zvao druga i drugaricu a pored niih su bili Fler i neki Sliterenac.
-A sada-rece direktor kada su vecerali-pridruzite nam se svi na plesnom podijumu i nemojte se sramiti kada neki ne ustadose,vec uzivajte.On uperi stapic u neke sprave koje su lebdele na tavanicama i one pocese da sviraju neku blagu melodiju.
Svi izadjose da plesu.
Bracu se cinilo kao da je na sedmom nebu,plesali su neke brze pa onda sporije melodije.Kada bi se umorili seli bi za svoj sto i pricali jedni drugima neke smijesne stavri.
Cinilo se da se taj bal nikada nece zavrsiti,bio je divan i danas ga se setim...
BY GRYFFINDOR